Return to site

Billig gartner - Spar 15% med 3 tilbud

Behandling af jorden

De fleste mennesker nævner, at den største fordel ved køkkenhaven er, at haven bliver passet fra stierne, så man aldrig træder på jorden. Det har altid undret mig og mange andre, hvorfor vi har lært at løsne jorden med kultivator, spade, greb og hakke bare for at træde på billig gartner tilbud den igen og presse den sammen. Hvorfor lærer eksperterne os stadig at gøre det? Jeg siger: Hold dog op med at træde på din jord. Så enkelt er det. Lad os tænke på nogle af fordelene ved ikke at presse jorden sammen Planterødderne skal bruge luft og væde ligesom mennesker.

Hvis en gartner tramper jorden sammen, bliver den mere og mere kompakt (det kaldes “traktose"), og det bliver vanskeligere at beholde luftlommerne i jorden, og det bliver svært for rødderne at vokse. Rødderne dør ikke nødvendigvis, men de vokser ikke ret godt. Hvorfor ikke give dem dejlig, løs, bekvem jord? På den måde kan vandet trænge gennem luftlommerne, der er mellem jordpartiklerne. En anden stor fordel ved denne type køkkenhave er, at mængden af redskaber er reduceret - og dermed udgifterne. Du har ikke brug for spade, rive eller de specielle redskaber, der er opfundet til gravning i hård jord. Haveeksperterne råder dig til at købe de bedste redskaber, du kan finde, fordi de holder længe, men de koster også mere. Men du har ikke længere brug for masser af redskaber til kultivering - faktisk er de blevet overflødige.

Planteske, blyant og saks

En planteske er det første redskab, du har brug for. Jeg synes, at det bedste køb er en, der ikke er for dyr, da den har de samme egenskaber som en dyr, og så har du råd til at købe fire. Du kan have en siddende i hver kasse, så du ikke behøver at lede efter et redskab, når du går forbi og ser et kvadrat, som er parat til genplantning. Møder du en ukrudtsplante, er det bedste redskab din egen tommel- og pegefinger! Kig efter en planteske, der er smallere i bladet end en standardplanteske; den er lettere at bruge, når der ikke er så meget plads.

Den bruges til plantning, til at blande en skefuld kompost i jorden, når du genplanter et kvadrat, og til at løsne og vende jorden i et kvadrat eller en hel kasse på 1 x 1 m. Du kan ikke forestille dig, hvor perfekt jorden bliver, hvis du følger min gartner opskrift og begynder din have om foråret med den perfekte jordblandíng. Du har brug for en blyant (ja, det er et redskab) til at príkke huller og prikle små frøplanter og for en saks til at høste rødbedeblade, salat, bladbede og til at fjerne visne blomster samt klippe ekstra frøplanter af, hvis mere end et frø spirer i samme hul.

Få 3 gratis gartner tilbud

Fordi haveredskaberne er så enkle og billige, er jeg lidt ødsel og har et af hvert ved hver ramme. På den måde behøver jeg aldrig at lede efter redskaber. Det kunne være sjovt at udarbejde en liste over alle de redskaber, du ikke længere har brug for, hvis du har en køkkenhave. Faktisk kan du sikkert kigge i dit redskabsskur eller i garagen og se dem, Stakkels, ensomme redskaber - har du ikke nogle gammeldags venner (enkeltrække-gartnere), som bare ikke kan opgive alt det hårde slid, og som kan bruge nogle ekstra redskaber?

Ukrudt

Min mix indeholder kun få ukrudtsfrø, og det ukrudt, som dukker op, er let at få øje på. Det står det forkerte sted og er forskelligt fra de planter, der står der. Ukrudtet er let at trække op med rod og det hele, fordi jorden er så blød og luftig. Du behøver sikkert kun at luge en gang om måneden. Slut på afsnittet; slut på historien. Husk, at vi løbende høster så mange afgrøder som muligt. For eksempel får bladsalat ikke lov til at udvikle sig til store hoveder, men med en saks og en salatskål kan du til stadighed trimme bladene fra salat, purløg, rødbede, bladbede, spinat, persille, ja, også løgtoppe. Så længe du ikke tager for meget på en gang, vil planten sagtens kunne overleve og trives. At fylde salatskålen hver dag gør på ingen måde haven mindre. Efter at du har høstet, er det næsten umuligt at se, hvor du fik det hele fra, fordi bladene vokser og fylder hullerne ud.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly